Projekter

Besøg i Masai Landsbyen
Skoleklasse i Narok, Kenya

Masaierne er et meget stolt folkefærd. I landsbyen Narok på Masai Mara har de selv bygget en skole til deres børn. Børnene går til og fra skole, og for nogle af dem kan turen være lang og absolut ikke ufarlig pga. de vilde dyr, som færdes på Maraen. Vi besøgte landsbyen og blev inviteret til at se deres boliger. Det beløb man betaler for at besøge landsbyen, bliver brugt til drift af skolen.

Desuden besøgte vi skolen. En fantastisk oplevelse med masser af glade børn som hilste os velkomne ved at synge for os.

Skolen mangler hjælp, hvilket er grunden til vi i SI Helsinge har startet projekt SELEYIAN. 

Projektet har fået sit navn efter en lille pige på 2 år, som skal starte i denne skole om et år. For at skaffe penge har vi fået lavet flotte postkort i A 5 størrelse / incl. kuvert, som vi sælger. Forsiden på disse kort er alle foto fra netop dette område, og vi håber I vil tage godt imod disse.

Tæt på Narok ligger Karen Blixen Camp, her arbejder Seleyian´s far. Dette sted ligger ved foden af Mara floden, og ejeren er dansk. Campen har som den eneste i Kenya, etableret en kokkeskole som uddanner lokale, unge Masaier og derved giver dem mulighed for uddannelse og senere job. Til driften af denne skole har man ansat en dansk kok, Rune Høfding Eriksen som vi er i tæt kontakt med.

Vi er rigtig glade for at Rune har lovet at hjælpe os / som "vores forlængede arm" i Kenya.  Pengene vi får ind til projektet overføres direkte til Karen Blixen Camp, og når Masaierne, sammen med Rune og Peter har købt ind til skolen (i første omgang nye møbler) bliver beløbet betalt direkte fra campen via Rune. Prisen på nye møbler er knap 3000 danske kr. pr klasseværelse.

Vi glæder os til at arbejde med dette projekt, og lover at holde jer informerede om hvordan det går.